TOP BARMAN ŠKOLY 2023

Dokonalá symbióza chutí a hotová alchýmia miešania osviežujúcich soft drinkov…. áno, aj v tomto školskom roku sme hľadali medzi našimi šikovnými žiakmi zručných a kreatívnych barmanov, ktorí hľadali správnu kombináciu zaujímavých chutí a vôní lahodných miešaných nápojov.

Naša stolovňa sa premenila na magické prostredie mixológie, kde 28. 3. 2023 súťažilo 15 žiakov našej strednej školy o titul TOP BARMAN ŠKOLY 2023. Pripravovali sa  drinky rôznych  kombinácií, skutočne vyvážených a netradičných chutí. Striedali sa sladkokyslé chute nápoja Jarná symfónia či svieža – citrusová chuť nápoja Jahodový bozk. Mladý barmani pracovali precízne, dodržiavali správnu  techniku prípravy koktailov a nezabudli ani na pekný úsmev. Súťažiacim nechýbala kreativita, fantázia a nápaditosť.

Našich šikovných barmanov  hodnotil technický komisár Gabriel Oravek – majster odbornej výchovy a chuťová komisárka Viktória Kovácsová – manažérka McDonald´s.

Príprava rôznofarebných kokteilov púta pozornosť hlavne mladých ľudí. Práve preto sa aj na našej strednej odbornej škole aktívne venujeme zaškoleniu mladých barmanov, ktorých učitelia odborných predmetov zasvecujú do tajomstva prípravy chutných miešaných nápojov.

Výsledky  školskej barmanskej súťaže TOP BARMAN ŠKOLY 2023 sú nasledovné:

Kategória začiatočníci:

  1. miesto : Oleksandra Zhdamarova – nápoj Tropical garden
  2. miesto: David Kamenický – nápoj Sumer day
  3. miesto: Sofia Gyénesová – nápoj Malinový úsmev

 Kategória pokročilí:

  1. miesto: Martin Brecska – nápoj Levander king
  2. miesto: Lukáš Botka – nápoj Peppermint kiss
  3. miesto: Ema Mizerová – nápoj Red sunset

Cenu za najkrajšiu dekoráciu odovzdala porota Nikol Balázsovej – nápoj Red sunshine.

Cenu Naj talent školy  získal Norbert Nyitrai – nápoj Grófka Báthory

Všetkým žiakom blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov !!!

Autor: Ing. Silvia Bolyová