Názov vzdelávacieho programu |
KUCHÁR |
Názov modulu | Kuchár |
Číslo potvrdenia o akreditácii | 1582/2012/67/3 |
Dátum vydania potvrdenia | 14.05.2012 |
Cieľová skupina | Osoby so záujmom pracovať ako kuchári |
Termín | Aktuálne termíny kurzu: 4. február 2019
zašlite žiadosť o zaradenie do kurzu: Ziadost o rekvalifikacny kurz |
Kontakt | skola@hosnz.sk, 035-6428622 |
Forma | prezenčná, (prípadne kombinovaná s možnosťou dištančného štúdia) |
Charakteristika kurzu – profil absolventa vzdelávacieho programu |
Absolvent vzdelávacieho programu si osvojí práce s predpismi o HACCP, s predpismi o preberaní, reklamácií, výdaji a skladovaní surovín na prípravu pokrmov, hospodárenie so zvereným majetkom a hmotnej zodpovednosti. Osvojí si vedomosti a zručnosti základných zmyslových skúšok akosti surovín a tovarov. Získa vedomosti z výpočtov množstva spotreby surovín pre pripravované pokrmy. Získa zručnosti z úpravy základných surovín, úpravy a spracovania mäsa jatočných zvierat, hydiny, zveriny a rýb, používania polotovarov, prípravy pokrmov teplej a studenej kuchyne podľa receptúr. Osvojí si zručnosti z prípravy minútkových pokrmov a špecialít, prípravy pokrmov pre rýchle stravovanie, prípravy pokrmov pre diétne stravovanie, prípravy múčnikov, prípravy teplých nápojov. Získa odborné vedomosti a zručnosti z estetickej úpravy jedál v bežnej prevádzke a pri slávnostných príležitostiach. |
Rozsah vzdelávania | Celkový počet hodín: 500, z toho: teórie 180 a praxe 320 hodín |
Odborný garant | Ing. Helena Patschová |
Doplňujúce informácie | – možnosť získať Osvedčenie o úplnej kvalifikácii
– záujemcovia, ktorí sú v evidencii uchádzačov o zamestnanie na ÚPSVaR môžu kurz absolvovať BEZPLATNE (v rámci projektu RE-PAS) – informujte sa na ÚPSVaR – uchádzač musí mať platný zdravotný preukaz |