Názov vzdelávacieho programu |
ČAŠNÍK, SERVÍRKA |
Názov modulu | Čašník, servírka |
Číslo potvrdenia o akreditácii | 1582/2012/67/2 |
Dátum vydania potvrdenia | 14.05.2012 |
Cieľová skupina | Osoby so záujmom pracovať ako čašníci, servírky |
Termín | Aktuálny termín kurzu: 4. február 2019
zašlite žiadosť o zaradenie do kurzu: Ziadost o rekvalifikacny kurz |
Kontakt | skola@hosnz.sk, 035-6428622 |
Forma | prezenčná, (prípadne kombinovaná s možnosťou dištančného štúdia) |
Charakteristika kurzu – profil absolventa vzdelávacieho programu |
Absolvent vzdelávacieho programu si osvojí odborné vedomosti a zručnosti z uplatňovania predpisov o HACCP, správne technologické postupy práce prípravy pracoviska. Absolvent ovláda odbornú terminológiu vo svojom odbore a využíva všeobecné poznatky, pojmy a zásady na pracovisku. Osvojí si etické zásady komunikácie s klientmi, zákazníkmi a spolupracovníkmi. Naučí sa dodržiavať zásady hmotnej zodpovednosti pri hospodárení so zverenými prostriedkami. Získa odborné vedomosti a zručnosti z uvádzania hostí, podávania informácií o jedlách a nápojoch, prijímať objednávky a vie pracovať s registračnou pokladnicou, správne inkasovať a robiť vyúčtovanie. Osvojí si odborné vedomosti a zručnosti v zostavovaní jedálnych a nápojových lístkov podľa gastronomických pravidiel. Absolvent tiež získa zručnosti z prípravy pracoviska a obsluhy pri osobitných druhoch slávnostného stolovania a dokončovania pokrmov pred zrakom hosťa. Osvojí si dodržiavanie zásad správnej životosprávy a starostlivosti o zdravie. |
Rozsah hodín | Celkový počet hodín: 500, z toho teórie 120 a praxe 380 |
Odborný garant | Mgr. Blažena Felvidékyová |
Doplňujúce informácie | – možnosť získať Osvedčenie o úplnej kvalifikácii
– záujemcovia, ktorí sú v evidencii uchádzačov o zamestnanie na ÚPSVaR môžu kurz absolvovať BEZPLATNE (v rámci projektu RE-PAS) – informujte sa na ÚPSVaR – uchádzač musí mať platný zdravotný preukaz |