1. ročník celoškolskej súťaže ,,Mikulášska čižma 2022“

Každý rok sa 6. decembra tradične rozžiaria detské očká radosťou a prekvapením. Sviatok sv. Mikuláša patrí medzi najobľúbenejšie sviatky vôbec.

Sviatok je obľúbený  najmä deťmi, ktoré sa v tento deň tešia na obdarovanie sladkosťami a rôznymi drobnosťami. Zvykom je očistiť si topánky, dať ich večer do okna a ráno si v nich nájsť milé prekvapenie.

Prišiel ten deň, ktorý značí, že Vianoce sú za dverami. Pri tejto príležitosti sa dnes v utorok  6. decembra 2022  na našej škole organizoval 1. ročník celoškolského kola – ,,Mikulášska čižma 2022“.

Na  škole dnes vládla netradičná Mikulášska atmosféra. Vo vnútorných  priestoroch školy sa šírila vôňa perníkov, ktoré mali tvar čižmy. Každý súťažný tím mal pripravené vopred zamiesené a odležané cesto podľa špeciálnej  receptúry. Úlohou súťažiacich bolo cesto si správne rozvaľkať, upiecť a zvoliť si originálnu výzdobu svojho výtvoru podľa pripravenej šablóny. Všetci súťažiaci preukázali výborné zručnosti pri vaľkaní cesta, vykrajovaní čižmy, pečení perníkového cesta a zdobení. Z kuchýň sa postupne šírila vôňa a všetci sa tešili na prvé ochutnávky.

Odborná päťčlenná porota z radov učiteľov, majstrov OV a žiakov školy mala neľahkú úlohu, pretože súťažné vzorky ,,Mikulášskych čižiem“ boli naozaj veľmi chutné, správne upečené, mäkké a kreatívne vyzdobené. Celkovo komisia hodnotila a degustovala 13 vzoriek. 

Najchutnejšiu a vzhľadovo najkreatívnejšiu Mikulášsku čižmu upiekli a vyzdobili  žiačky 2.B triedy a umiestnili sa na krásnom 1. mieste.          

 Na 2. mieste sa umiestnil tím 4.A  triedy a na 3. mieste  trieda 3.A. Porota mala tento krát veľmi náročnú úlohu lebo všetky čižmy boli prekrásne a práve preto sa porota  rozhodla udeliť aj 4. miesto a to žiačkam zo 4.B triedy.

Po vyhlásení výsledkov sa všetky zúčastnené triedy pustili do konzumácie Mikulášskych čižiem. Prežili sme pekný sviatočný deň, počas ktorého žiaci vytvorili výbornú súťažnú atmosféru, ukázali svoj potenciál a predviedli svoje zručnosti v oblasti gastronómie a cukrárskeho umenia.