I v tomto školskom roku máme nových somelierov

Po roku sa na našej škole opäť konal somelierský kurz, kde nám pribudlo 13 nových somelierov. Naši žiaci získali základné teoretické vedomosti a praktické zručnosti súvisiace so somelierstvom, čím majú vynikajúce začiatky nielen pre budúcu profesiu someliera, ale aj pre všeobecný rozhľad v gastronómii.

Kurz Somelier junior je určený začínajúcim somelierom, milovníkom vína a všetkým, ktorí chcú byť dokonalým hostiteľom pre svojich hostí alebo chcú vedieť, ako byť sebaistý ako hosť v reštaurácii. Po jeho absolvovaní a úspešnom ukončení teoretickej skúšky a praktickej zručnosti získali žiaci certifikát Somelier – Junior od Asociácie somelierov Slovenskej republiky.  To im v budúcnosti  dáva väčšiu perspektívu  a možnosť uplatnenia sa na trhu práce.

Odborným garantom tohto kurzu bola  Asociácia somelierov Slovenskej republiky, školiteľmi Beáta Vlnkováprezidentka Asociácie somelierov Slovenskej republiky a Tomáš Vyšvader F&B Manager, Professional Sommelier

Veríme, že tak ako po iné roky i teraz bol kurz pre  absolventov veľkým prínosom vo zvyšovaní odbornosti ako budúcich  somelierov, pracovníkov v oblasti spoločného stravovania. Držíme im palce v ďalšom napredovaní a využití vedomostí z kurzu.

B.F.