Dotyky Rakúska

Zanechali sme za sebou rušnú autobusovú stanicu a pomaly sa vydali na cestu do malebnej obce Kittsee.
Príjemnú náladu, dlhého nudného výletu autobusom, vytvorili prváci cestovného ruchu. Oboznámili nás s historickým významom Bratislavského hradu a zaujímavosťami Rakúska s kúskami neplánovaného humoru.
Naša zastávka v čokoládovni Hauswirth v Kittsee bola ako sladký zásah do srdca. Vzduch sa prelieval vôňou čokolády a naše chute sa prebúdzali ku pestrým chutiam a užívania si sladkého blahobytu. Nič sa nevyrovná chuti kvalitnej čokolády bratov Hauswirthovcov!
Okná do histórie nám otvoril zámok Schönbrunn, ktorý bol domovom nielen Márie Terézie ale aj Alžbety Bavorskej. Múzeum predstavuje celý život Sisi, od bezstarostného detstva so staršou sestrou Helenou, cez zásnuby s rakúskym cisárom Františkom Jozefom I. až po jej tragickú smrť. Nahliadla som do jej materských starostí a cítila, ako svoje deti moc milovala.
Vzhľadom k mojej láske k prírode a zvieratám som sa rozhodla stráviť čas v zoo. Schönbrunn Zoo mi poskytla šancu precestovať celý svet za necelú 1 hodinu! Široká paletu fascinujúcich vodných zvierat ma prekvapila od vstupu do zoo. Tučniaky si ihneď vyrezali špeciálne miesto v mojom srdci. Sledovať ich elegantné plávanie a roztomilosť mi doniesli radostné a pozitívne emócie z výletu až domov.

Kristína Nováková, II.A