Tomáš Gyén na majstrovstvách sveta v príprave koktailov!

V dňoch 6.-12.augusta 2009 sa v Berlíne konala najprestížnejšia barmanská súťaž na svete – WORLD COCKTAIL COMPETITION. Slovenskú republiku v kategórii „ Free style“ reprezentoval žiak našej školy – Tomáš Gyén. Svoje sily si zmeral so 46 barmanmi z celého sveta. Tomáša v hľadisku v priebehu celej súťaže povzbudzovali: prezident SkBA Ing. Jozef Róth, viceprezident Ján Šuchta, súťažiaci WCC Vladimír Baňák a Ing. Mária Grácová ( učiteľka odborných predmetov).
Tomáš sa umiestnil na 35. mieste. Táto súťaž bola pre neho výbornou príležitosťou na motiváciu k zdokonaľovaniu sa vo svojom odbore a zároveň jedinečnou príležitosťou učiť sa od najlepších!

V kategórii „ Barmanská súťaž – klasik“ súťažilo 52 najlepších barmanov a barmaniek z celého sveta. Slovenskú barmanskú asociáciu zastupoval barman roka 2008 – pán Vladimír Baňák. Pripravoval nápoj Sweet Road a dosiahol mimoriadny úspech, získal titul Majster sveta!
Vladimírovi Baňákovi gratulujeme a prajeme, aby čo najviac vedomostí a skúseností odovzdal žiakom na barmanských kurzoch , ktoré sa aj na našej škole konajú každý rok v mesiacoch november- december. Je to veľká výzva aj pre našich študentov, ktorí sa môžu pod jeho vedením priučiť k barmanskému umeniu.

neboli nájdené žiadne obrázky

Leave a Comment