Po roku sa na našej škole opäť konal somelierský kurz, kde nám pribudlo 13 nových somelierov. Naši žiaci získali základné teoretické vedomosti a praktické zručnosti súvisiace so somelierstvom, čím majú vynikajúce začiatky nielen pre budúcu profesiu someliera, ale aj pre všeobecný rozhľad v gastronómii.
Kurz Somelier junior je určený začínajúcim somelierom, milovníkom vína a všetkým, ktorí chcú byť dokonalým hostiteľom pre svojich hostí alebo chcú vedieť, ako byť sebaistý ako hosť v reštaurácii. Po jeho absolvovaní a úspešnom ukončení teoretickej skúšky a praktickej zručnosti získali žiaci certifikát Somelier – Junior od Asociácie somelierov Slovenskej republiky. To im v budúcnosti dáva väčšiu perspektívu a možnosť uplatnenia sa na trhu práce.
Odborným garantom tohto kurzu bola Asociácia somelierov Slovenskej republiky, školiteľmi Beáta Vlnková – prezidentka Asociácie somelierov Slovenskej republiky a Tomáš Vyšvader F&B Manager, Professional Sommelier
Veríme, že tak ako po iné roky i teraz bol kurz pre absolventov veľkým prínosom vo zvyšovaní odbornosti ako budúcich somelierov, pracovníkov v oblasti spoločného stravovania. Držíme im palce v ďalšom napredovaní a využití vedomostí z kurzu.
B.F.