K vianočnej atmosfére neodmysliteľne patria kokteily alebo voňavý punč. Dať si váš obľúbený miešaný nápoj, či už alkoholický, alebo aj ten bez alkoholu, dobre namiešaný a s kopou ľadu, je jednoducho skvelá vec. Viete však, ako chutný drink správne pripraviť?
Práve tomuto náročnému umeniu sa priučili žiaci hotelovej akadémie v priebehu barmanského kurzu, ktorý sa uskutočnil na pôde našej strednej školy v termíne od 8.11.2021 do 12.11.2021. Bolo to päť náročných dní práce so šejkrom v ruke. Naši žiaci získali základné teoretické vedomosti a praktické zručnosti súvisiace s prípravou miešaných nápojov a ich zaujímavým servisom. Práca barmana – nápojára je zaujímavá, ale zároveň aj veľmi náročná. Umenie miešaných drinkov nie je ukryté iba v mixovaní ingrediencií, ale rovnako dôležitou súčasťou je zaujímavá chuť, vôňa či výnimočný servis nápoja.
Žiaci po úspešnom zvládnutí náročných skúšok získali certifikát barmana – nápojára s medzinárodnou platnosťou. S certifikátom o úspešnom absolvovaní barmanského kurzu majú hoteláci v budúcnosti väčšiu perspektívu uplatnenia sa na trhu práce.
Všetkých absolventom zo srdca blahoželáme a veríme, že ich barmanské umenie zaujalo a tejto práci sa budú naďalej aktívne venovať!
Autor: Ing. Silvia Bolyová