Kurz Carving fruit

46121614_258876824777733_3171755398734544896_n

Nové trendy v gastronómii sa orientujú nielen na používanie nových a často aj netradičných surovín – s cieľom vytvoriť gastronomický zážitok  širokou paletou chutí.  Nevyhnutnou súčasťou súčasnej gastronómie je aj vysoká úroveň servírovania teplých i studených jedál, výzdoby studených mís,  šalátov, kanapiek, ale aj úpravou a výzdobou stolov a slávnostne vyzdobených sál na spoločenské podujatia.  Čoraz výraznejšie postavenie si ako súčasť modernej gastronómie upevňuje umenie Carving fruit – umenie vyrezávania do ovocia a zeleniny.

Naši študenti  majú skutočný záujem o gastronómiu a chcú byť naozaj dobrými odborníkmi vo svojej profesii. A čoraz viac sa zaujímajú aj o súčasť gastronómie – Carving fruit.

Dôkazom toho je, že kurz Carving fruit, ktorý sa na našej škole konal dňa : 13.11.2018 sa zúčastnilo 9 žiakov. Základné znalosti o svete vyrezávania – vytváranie  krásnych a nápaditých tvarov z ovocia a zeleniny, vyrezávanie ruží,  kvetov alebo vyrezávanie z jabĺk, mrkvy, rajčín alebo melónov – im priblížil naslovovzatý odborník  v Carvingu

Ronald Póda, DiS. Motiváciou účastníkov kurzu bolo získanie novej zručnosti a dokladu o absolvovaní kurzu, ktorí získali po jeho ukončení.

Želám našim žiakom veľa kreativity, nápaditosti v ďalšej Carvingovej tvorbe.

Mgr. Marta Kozárová